Info


 

Van Toer- ANTIEK is, sinds 1997, gevestigd in de oude school op de Noordzijde 46 in Goudriaan. 

Wij verkopen vnml. vroeg antiek en dan hoofdzakelijk meubilair. Hierbij proberen wij de verschillende, hollandse, stijlen te vertegenwoordigen. Wij beginnen in het midden van de 18e eeuw (Louis Quinze) en gaan door tot de late Biedermeier (Willem 3). Vooal het vroege aanbod (Empire en Louis Seize) is i.h.a. goed vertegenwoordigd. Ook bieden wij vroege decoratieve meubelen aan. Deze meubelen hebben vaak diverse, vroege, stijlelementen in zich besloten en passen prachtig in de hedendaagse interieurs.

Een zelfstandige specialisatie is de Franse Antieke Eettafel. Antieke Eettafels met een enorme historie. Rond deze ambachtelijk gemaakte tafels speelde het leven zich af. Elke tafel heeft al een eigen leven gehad en daardoor zijn eigen uitstraling. Het kost enorm veel energie en inspanning om een mooie collectie van deze antieke eettafels te kunnen aanbieden. We presenteren ze u dan ook met trots. Met de absolute nadruk op het feit, dat dit enkel en alleen originele antieke eettafels betreft; bij ons geen reprodukties. U ontmoet bij ons antieke eettafels van 200 jaar oud. Daarbij komt, dat u geen consumptieve uitgave doet. Deze tafels zijn uniek, schaars en daardoor altijd waardevol.

Wij bieden al onze meubelen in gerestaureerde staat aan, waarbij het karakter van het meubel voorop staat en dus ook niet verloren mag gaan.
Alles wat in de winkel te vinden is, wordt in eigen beheer gerestaureerd.

Op onze website ziet u een goed overzicht van ons meubelaanbod. Ook bieden wij in de winkel een mooie collectie kleingoed aan.
Op verzoek is het altijd mogelijk meerdere/ gedetaileerde foto's te sturen.

Diverse items staan ongerestaureerd op de foto/ site; deze meubelen worden uiteraard gerestaureerd geleverd.
Natuurlijk is het ook mogelijk om een meubel ongerestaureerd aan te kopen.

Tevens houden wij ons aanbevolen indien u een antiek stuk wilt verkopen. De minimale eis is echter wel, dat er een bepaalde leeftijd aan het item zit.
Hiermee wordt bedoeld dat het item minimaal van voor 1900 moet zijn (bij voorkeur ouder).

Tot slot kunt u bij ons uw antieke meubilair/ antiek laten taxeren. Desgewenst wordt er voor u een taxatieraport opgemaakt, waarin stijl, staat, herkomst, leeftijd en waarde de revue passeren.

Geopend op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00, alsmede na afspraak; 06-18680957

Christian van Toer
Noordzijde 46
Goudriaan

inloggen